woensdag 21 december 2011

Een beetje warm geluk voor koude dagen

God Jul!

Recept Glögg (warme wijn)


 

 Ingrediënten
Porties: 24
  • 2 flessen rode wijn
  • 50 gr gedroogde sinaasappelschil
  • 50 gr kaneelstokjes
  • 20 hele kardemomzaden
  • 25 hele kruidnagels
  • 500 gr gepelde amandelen
  • 500 gr rozijnen
  • 500 gr suiker(klontjes)
  • 150 ml brandy

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 45 minuten
1.
Giet de wijn in een grote pan. Breng aan de kook op middelmatig vuur. Verpak de sinaasappelschil, kaneelstokjes, kardemom, en kruidnagels in een kaasdoek, bind af met een stukje touw en leg dit in de pan. Laat het 15 minuten koken en roer af en toe. Roer de amandelen en rozijnen erdoor en lat het nogmaals 15 minuten koken. Zet het vuur uit.
2.
Leg een rooster op de pan en leg hierop de suikerklontjes. Giet hier voorzichtig de brandy overheen en zorg ervoor dat alle suikerklontjes de brandy volledig hebben opgenomen. Steek de suiker aan met een lucifer en laat het branden. Als de suiker gesmolten is, dek de pan dan af met een deksel om het vuur te doven.
3.
Roer goed en haal de kruidenzak eruit. Serveer het heet in een beker met wat amandelen en rozijnen.



Fijne Kerst allemaal!
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten